zonnepanelen-financieren

Zonnepanelen financieren

Zonnepanelen financieren? We begrijpen dat de aanschaf van zonnepanelen een grote uitgave kan zijn. De overheid hoopt dat steeds meer mensen overstappen naar deze duurzame manier van energie opwekken. Daarom zijn er, naast het eigen geld, interessante mogelijkheden om uw zonnepanelen te financieren. Deze worden hieronder toegelicht.

 

Zonnepanelen meefinancieren in uw hypotheek

De aanschaf van zonnepanelen kunt u onderbrengen in de hypotheek. Het voordeel hiervan is dat uw zonnepanelen aftrekbaar zijn. Door de aanschaf van zonnepanelen betaalt u meer hypotheek, maar daar tegenover betaalt u minder energiekosten. De maandlasten dalen door de lagere energiekosten. 

 

Groene lening voor zonnepanelen

Een andere mogelijkheid voor uw zonnepanelen financiering is een groene lening. Een groene lening is een lening die speciaal in het leven is geroepen voor mensen die hun woning willen verduurzamen. Hiermee kunt u zonnepanelen aanschaffen zonder al uw spaargeld erin te investeren. Het voordeel van deze groene lening is dat u het geld leent tegen een extra aantrekkelijk rentepercentage. 

 

Energiebespaarlening zonnepanelen

Een energiebespaarlening is een relatief goedkope lening voor het verduurzamen van uw woning. Deze lening kunt u aanvragen bij het Nationaal Warmtefonds. Als u de energiebespaarlening wilt gebruiken als financiering van uw zonnepanelen, dan mag u maar 75% van het leenbedrag hiervoor gebruiken. Door de aanschaf van uw zonnepanelen te combineren met een tweede energiebesparende maatregel (bijv. isolatie of warmtepomp) die ongeveer evenveel kost, is dit te omzeilen.

 

Duurzaamheidslening zonnepanelen

Duurzame maatregelen worden steeds meer gestimuleerd door gemeentes en provincies. Naast de energiebespaarlening wordt er in sommige gemeenten de duurzaamheidslening aangeboden. Dit is een goedkope lening om uw woning te verduurzamen. U kunt hierdoor tegen gunstige voorwaarden uw zonnepanelen financieren. De erg lage rente is een groot voordeel. Niet iedere gemeente heeft een duurzaamheidslening. Op de website van uw gemeente kunt u kijken of uw gemeente dit aanbiedt.

 

Subsidie op zonnepanelen 

Er is geen landelijke subsidie meer beschikbaar voor zonnepanelen, maar veel gemeentes hebben deze nog wel. De energiesubsidiewijzer laat per gemeente zien welke subsidies er mogelijk zijn.

 

Vraag een offerte aan!

Wilt u weten hoeveel zonnepanelen kosten? Doe onze zonnepanelencheck en vraag dan een offerte aan!

 

Naar zonnepanelencheck

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Salderingsregeling blijft bestaan
Salderingsregeling blijft bestaan

Zonnepanelen nu nog interessanter Lang was er sprake van dat de salderingsregeling afgebouwd zou worden vanaf 2025. Echter is dit plan niet...

Geluid warmtepomp
Geluid warmtepomp

De buitenunit van een warmtepomp maakt geluid. Overdag is dit niet zo storend, maar ’s avonds kan dit wel storend zijn. Dan is het stiller...

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.

Een ogenblik geduld a.u.b. Uw aanvraag wordt verwerkt.