Vloerisolatie tegen warmteverlies

 

Door uw vloer te laten isoleren kunt u warmteverlies tegengaan. Dit zorgt voor een besparing op uw energierekening. Maar daarnaast zijn er meer voordelen.

 

Jaarlijkse energiebesparing, voor een gemiddelde eengezinswoning € 210,- (Bron: Milieu Centraal).

Vloerisolatie

Veel huizen die voor 1983 gebouwd zijn, hebben geen vloerisolatie. Hierdoor kan wel 10-15% van de warmte verloren gaan via de vloer. Dit warmteverlies zorgt ervoor dat uw CV-ketel harder moet werken en dus meer gas verbruikt om uw woning warm te krijgen. Daarnaast daalt uw wooncomfort doordat u koude benen en voeten blijft houden door het warmteverlies via de vloer. Bovendien kan zonder vloerisolatie de onderkant van de vloer aangetast worden, wanneer er vocht en kou ik de kruipruimte aanwezig is.

  • Er gaat geen warmte via de vloer van uw woning verloren.
  • De vloer van uw woning wordt beschermd.
  • Jaarlijkse energiebesparing, voor een gemiddelde eengezinswoning € 210,- (Cijfers Milieu Centraal).
  • Verbetering van het energielabel en de totale waarde van uw woning.

Besparen met vloerisolatie

Milieu Centraal heeft een overzicht ontwikkeld van de gemiddelde eenmalige investering die benodigd is voor vloerisolatie, en wat dit per jaar gemiddeld opleverd aan besparing* op uw energierekening:

 

Rijtjeshuis

  • Eenmalige kosten: € 1.400,-
  • Jaarlijkse besparing: € 160,-

Hoekwoning

  • Eenmalige kosten: € 1.600,-
  • Jaarlijkse besparing: € 180,-

Vrijstaande woning

  • Eenmalige kosten: € 2.800,-
  • Jaarlijkse besparing: € 320,-

* De besparing is berekend voor een woning met gemiddelde afmetingen en HR-combiketel, waar de genoemde isolatiemaatregel afwezig is. Je huidige stookgedrag is van invloed op de werkelijke besparing: als je weinig verwarmt is de potentiële besparing lager (en andersom). De besparing is gebaseerd op een huishouden van 3 personen.

Vloerisolatie, hoe werkt het?

Om vloerisolatie goed toe te kunnen passen is een kruipruimte van minimaal 50cm hoog noodzakelijk. Vanuit de kruipruimte wordt een isolerende laag onder de vloer aangebracht. Welk materiaal hiervoor in uw situatie het beste is, wordt door onze isolatie experts ter plekke beoordeeld op basis van de technische mogelijkheden en uw persoonlijke wensen. Zo heeft u gegarandeerd een warme, droge vloer. En vloerisolatie wordt eenvoudig binnen één dag aangebracht.

 

Wilt u meer weten over vloerisolatie? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

 

Meer informatie

 

Gratis persoonlijk advies over vloerisolatie?

 

Direct contact

Wilt u direct contact met één van onze medewerkers?

Bel dan met: 088-5050300

Contactformulier

Verstuurt u liever uw vraag via het contactformulier? Wij gaan direct voor u aan de slag!

Kan ik subsidie krijgen voor energiebesparing?

Milieu Centraal en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hebben samen de EnergieSubsidiewijzer ontwikkeld. Na het invullen van uw woonplaats kunt u snel zien welke subsidies en/of leningen er in uw regio beschikbaar zijn om uw woning energiezuiniger te maken. 

 

Doe de subsidie check

 

Meer weten over vloerisolatie?

Vul hier uw gegevens in en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

 

Naam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Heeft u nog opmerkingen?

Kemkens verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in ons privacy statement.

 
 

© 2016, Kemkens.

Alle rechten voorbehouden.